Šokolaadikook
Kogus: ühele
Koostisosad
5-6 dl Heleni täisterakaerahelbeid
200 g šokolaaditükke
200 g võid või margariini
2,5 dl suhkrut
1,5 dl jahu
3 muna
GLASUUR
25 g võid või margariini
150 g tumedat šokolaadi
1 dl vahukoort
Valmistamine
Või ja sokolaad sulatada aeglaselt nõrgal kuumusel, aeg-ajalt segades. Munad ja suhkur kloppida tugevaks vahuks, lisada jahu koos kaerahelvestega. Seejärel segada šokolaad koos võiga ning kallata taigen määritud vormi.Küpsetada 175 kraadi juures 30 min. Panna kook vajutuse alla jahtuma. Glasuuri tegemisel kuumutada rasvainet ja koort kuni auru tekkimiseni, seejärel lisada šokolaad. Jahutada segu vahetevahel segades. Kook katta šokolaadimassiga nii pealt kui ka külgedelt. Kaunistada.
Kommentaarid (0)