Varasügisene juurikasalat marineeritud räimegaFoto: Artur Sadovski
Hispaania köök
6. september 2012, 10:45

Varasügisene juurikasalat marineeritud räimega

Olemuselt lihtne salat saab uut vunki soojast marjakastmest ning eelmise retsepti järgi valmistatud hapukast räimefileest.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Peet
1 tk Punane sibul (suur)
2 tk Porgand
4 tk Kartul
Sool
Must pipar
Tüümian
Suhkur (rafineerimata)
Oliiviõli
KASTE
6 spl Oliiviõli
Küüslauk
Tšilli või
Must pipar
2 spl Päevalilleseemned
1 dl Karusmari või
2 - 3 tk Ploom
Sool
Suhkur
Põld-võõrkapsas
16 - 20 tk Marineeritud räimed hispaania moodi

Valmistamine

1. Pese juurviljade koored püüdlikult või koori viljad õhukeselt. Tükelda sibul kobedateks sektoriteks ning sega võrdse suurusega porgandi- ja kartuliviiludega kausis vähese õliga läbi. Maitsesta soola ning hakitud tüümianiga. Tõsta ahjuplaadile ootele, sibulatele puista peale natuke tumedat suhkrut. Sega samas kausis sarnaselt maitsestades läbi ka peediviilud, tükelda need natuke õhemad, kuna küpsevad teistest viljadest kauem. Küpseta 200-kraadises ahjus 25–30 minutit ehk soovitud pehmuseni.

2. Samal ajal valmista kaste. Kuumuta pannil õlis küüslauku, tšillit ja päevalilleseemneid, kuni need omandavad pruunika värvuse. Siis lisa marjad või kivideta ploomid ja sega järelkuumusel nende pehmenemiseni. Kontrolli maitsestust ning sega siis läbi küpsenud peediviiludega. Tõsta serveerimisvaagnale salatipadjaks rukolalehed ning kata need kastmega segatud peediviilude ja teiste soojade ahjuviljadega. Kõige peale räimefileed ning soovi korral ka pisut purgis olevat maitsekat õli.

Hispaaniapäraselt marineeritud räimede retsepti vaata SIIT!