Praetud räimed kuuma oasalatigaFoto: Artur Sadovski
Kalatoitude retseptid
6. september 2012, 10:22

Praetud räimed kuuma oasalatiga

Lapsepõlvest on meelde jäänud, et kui julgesin jonnida turritavate räime- ja tindiluude peale, vastati alati: “Söö ikka, need on kasulikud!” Harjutamine teeb sõnakuuleliku lapse meistriks, sest tänapäevalgi ei sega mind toidus olevad peened kalaluud, mis mõne toidust loobuma paneks. Loomulikult töötab see rustikaalne toidukooslus ka palju turvalisemate räimefileedega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
16 - 20 tk Räim
1 tl Sool
1.5 dl Grahamjahu
Õli (praadimiseks)
Seesamiõli (soovi korral)
250 g Aeduba
2 - 3 tk Porgand
KASTE
1 pea Küüslauk
1 dl Oliiviõli
Aedtill ja/või
Petersell
Must pipar

Valmistamine

1. Puhasta ja soovi korral fileeri räimed. Nõruta need võimalikult kuivaks ning sega läbi soola ja jahuga. Kuumuta pann, lisa tavaline praadimisõli ning soovi korral maitseks natuke seesamiõli.Pruunista fileed ja jäta sooja kohta ootele.2. Auruta või keeda puhastatud aedoad ja peenteks ribadeks tükeldatud porgandid soovitud küpsuseni.3. Haki küüslauk jämedalt. Kuumuta õli väikeses kastrulis ning lisa küüslaugutükid. Eemalda tulelt ning lase neil õlis pehmemaks küpseda, siis lisa hakitud maitseroheline. Sega veel soe õli kuumutatud aedviljadega läbi ning serveeri koos soojade räimefileedega. Jahvata peale musta pipart ning soovi korral paku lisaks ka õrna kartulipüreed.