Kastiilia lambapraad
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Koostisosad
1 tk Lambajalg või
2 tk Tallejalg
1.5 - 2 kg Lambaliha
Searasv
Petersell
2 - 3 oksa Tüümian
2 - 3 oksa Rosmariin
7 - 8 küünt Küüslauk
1 pdl Valge vein
Sool
Must pipar
Valmistamine
Hõõru lammas jahvatatud pipra ja soolaga hoolikalt üle ning kata õhukese kihi toasooja searasvaga. Pane laia, madalate servadega ahjunõu põhja hakitud petersell, tüümiani- ja rosmariinioksad ning küüslauk, vala peale vein, nii et see kataks põhja paari sentimeetri jagu. Tõsta lammas vormi ja küpseta 250-kraadises ahjus 15 minutit. Siis keera kuumus 180˚C peale. Niisuta lihatükki aeg-ajalt leemega, vajadusel lisa veini. Olenevalt lihatüki suurusest kulub küpseks saamisele veel 2–2,5 tundi.
Kommentaarid (0)