Õhulised lavendlikommidFoto: Jaan Heinmaa
Kolumnid
2. juuli 2012, 05:20

Õhulised lavendlikommid

Suvel on aega laialt käes ja puhkuse sisse võiks mahutda ka üks kommitegu. Loomulikult koos lastega. Kuigi neist parfüümsetest maiustest ei ütle ka maiad isad ega pirtsakad peenemad preilid ära.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Munavalge
1.5 dl Suhkur
1 spl Lavendel (kuivatatud)
0.5 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 dl Jõhvikas (kuivatatud, hakitud)
50 g Tume šokolaad

Valmistamine

Kuumuta ahi 175 kraadini. Vahusta munavalged tugevaks läikivaks vahuks ja lisa vähehaaval suhkur, ise segu kogu aeg edasi vahustades. Purusta lavendel puhtas kohviveskis ning lisa õrnalt koos vanillsuhkru, hakitud jõhvikate ja šokolaadiga munavahule. Tõsta teelusikaga väikesed kuhjad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (mahuvad ühele plaadile). Pane plaat ahju, keera kuumus samal ajal kinni ja jäta küpsised sinna terveks ööks. Säilita õhukindlas karbis.

Kogus 30 tükki.