Itaalia tšillimoosFoto: Tarmo Virkus
Kiudainerikkad toidud
2. august 2012, 11:14

Itaalia tšillimoos kitsejuustu või grill-lihaga

Calabriast pärit mõnus tšillimoos, kus suhkruga keedetud tšillid muutuvad meeldivalt teravmagusaks. Läbi kuumutades kaotab tšilli osa oma teravusest ja seetõttu ei tasu ehmatada tšillipipra kogust vaadates. Moos sobib väga hästi kitsejuustu ja mozzarella’ga, aga ka grillitud sea- ja kanalihaga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 1 tund keetmiseks

Koostisosad
800 g Paprika (punane)
200 g Tšilli
500 g Suhkur
1 dl Punane vein
1 tl Sool

Valmistamine

Eemalda paprikalt ja tšillilt seemned ning kestad, haki peeneks, sega suhkru, veini ja soolaga ning kuumuta kaane all hästi vaiksel tulel umbes tund aega. Püreesta ühtlaseks ja kuumuta veel umbes pool tundi ilma kaaneta, et mass keeks kokku. Pane tšillimoos steriliseeritud purkidesse. Pikaajaliseks säilitamiseks aseta purgid jahtumise ajaks tagurpidi. Jahtunud purgid tõsta räti sisse mähituna potti, lisa nii palju külma vett, et purgid oleksid kaelani kaetud, ning keeda 15 minutit. Lase purkidel vees jahtuda. Säilita pimedas ja jahedas.

Kogus 1 liiter.