Grilliud aedviljadega krõbedad saiad ja Brie juustFoto: Artur Sadovski
Võileivade retseptid
8. juuni 2012, 07:39

Grillitud aedviljadega krõbedad saiad ja Brie juust

Äkiline grilltuli sobib hästi aedviljade valmistamiseks – leegist jumekad, ent krõmpsud viljad pehmenevad kindlasti söömise ootel järelkuumuseski ning sobituvad vajadusel põhiroa lisandiks.

Koostisosad
Suvikõrvits
Baklažaan
Paprika
Oliiviõli
Sool
Must pipar
Sidrun
Ciabatta või batoonsai
Küüslauk (soovi korral)
Brie juust
Basiilik (värske)
Tüümian või
Harilik pune või
Petersell

Valmistamine

Viiluta suvikõrvits ja baklažaan 0,5 cm paksusteks viiludeks ja paprika seemneteta sektoriteks. Sega köögiviljad õliga läbi ja maitsesta vähese soolaga. Võid viljad sellisena mitmeks tunniks ootele jätta. Seejärel kuumuta tükid kiiresti mõlemalt poolt, tõsta kaussi, maitsesta vähese sidrunimahla ja sidruni riivitud koorega ning jäta kaane alla ootele. Pintselda 1 cm paksused saiaviilud (maitse)õliga ja grilli ühelt poolt krõbedaks. Soovi korral kraabi pind üle kooritud küüslauguküünega. Pööra saiatükk ümber ning kata krõbe pool aedvilja- ja juustuviiludega. Küpseta nii kaua, kuni ka alumine külg on krõbe ja juust parajalt sulanud. Viimistle meelepäraste ürtide ja oliiviõlinirega.