Mereandidega ravioolid kreemises laimikastmesFoto: Tarmo Virkus
Kalatoitude retseptid
4. aprill 2012, 10:16

Mereandidega ravioolid kreemises laimikastmes

Nende ravioolide täidis on maitsestatud suhteliselt delikaatselt, et jätta ruumi laimisele koorekastmele, mille muudab eriti nauditavaks võis pehmeks haudunud porru.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 30 minutit taina tahenemiseks külmikus

Koostisosad
RAVIOOLITAINAS
300 g Nisujahu (kõrgeima kvaliteediga)
3 tk Muna (L-suurus)
0.5 tl Sool
TÄIDIS
200 g Kalafilee (soovitavalt valge kala, koha, siig, pangaasisu, ahven)
200 g Krevett (keedetud, kooritud)
50 g Juust (Gouda-tüüpi, riivitud)
1 peotäis Petersell (hakitud)
Meresool
Must pipar
LAIMIKASTE
2 spl Või
100 g Porrulauk (hakitud)
1 spl Laim (riivitud koor)
1 dl Kanapuljong
1.5 dl Rõõsk koor
Sool
Must pipar
Murulauk
Laimimahl (maitseks kastmele)

Valmistamine

Kuhja jahu tööpinnale, lisa sool ja moodusta jahu keskele süvend. Klopi munad lahti ning kalla sinna keskele. Hakka järk-järgult kahvliga segades jahu ja muna ühendama. Vormi massi tööpinnal seni, kuni tulemuseks on ühtlane läikiv tainapall. Kui tainas tundub liiga kuiv, võid lisada veidi oliiviõli. Aseta ravioolitainas 30 minutiks külmkappi.

Täidise jaoks haki kala ja krevetid peeneks ning sega riivitud juustu ja hakitud maitserohelisega. Maitsesta soola ja pipraga. Rulli ravioolitainas jahusel pinnal 1 mm paksuseks. Kui sul on pastamasin, töötle tainast eelviimase astmeni. Kasuta ravioolivorme või lõika noaga neljakandilised 6 cm ruudud. Aseta iga ruudu keskele teelusikatäis täidist ja suru raviooli ääred hoolikalt kinni. Keeda soolaga maitsestatud vees mõni minut.

Kastme jaoks kuumuta pannil või, lisa peeneks hakitud porru ja laimikoor ning hauta 3 minutit. Lisa kuum puljong ja vahukoor ning lase keema tõusta, keeda mõni minut vaiksel tulel. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla kaste keedetud ravioolidele, pigista peale laimimimahla ja puista üle riivitud parmesani ja hakitud maitserohelisega.