Ürtidega lambalihahinkalid
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 30 minutit taina tahenemiseks külmikus
Koostisosad
TAINAS
500 g Nisujahu
2 dl Vesi
1.5 tl Sool
TÄIDIS
400 g Hakkliha (lamba-veiselihasegu)
2 tk Sibul (hakitud)
2 spl Petersell (hakitud)
2 spl Koriander (hakitud)
2 spl Aedtill (hakitud)
1 tl Fenkoliseemned (peenestatud)
Sool
Must pipar
Vesi või
0.5 dl Puljong
KEETMISEKS
Vesi
1 leht Loorber
Vürts
Sool
Valmistamine
Prae hakitud sibulad keskmisel kuumusel klaasjaks ning sega hakkliha, hakitud ürtide, fenkoliseemnete ja soola-pipraga. Klopi puljongit või vett lisades täidis ühtlaseks.Taina jaoks tee jahu sisse süvend, lisa sool. Sega järk-järgult jahu süvendisse lisatud veega tihkeks ja ühtlaseks tainaks. Keera tainas kile sisse ning jäta vähemalt pooleks tunniks külma. Külmast võttes rulli tainas jahusel pinnal 1–1,5 mm paksuseks. Vormi sellest 10–12 cm läbimõõduga ringid. Aseta iga tainaringi keskele 1 supilusikatäis täidist ja tõsta ääred täidise ümber. Vormi tainaääred lapates kokku nagu kotisuu. Suru tainas täidise ümber tihedalt kokku, et sisu keetmise ajal välja ei valguks. Valmis hinkaleid hoia nakkumise vältimiseks jahusel pinnal. Kuumuta potis vesi ning lisa sool, loorberileht ja mõni vürtsitera. Keeda hinkaleid 10 minutit. Serveeri koos hakitud maitserohelise ja hapukoorega.
Kommentaarid (0)