Ürtidega lambalihahinkalidFoto: Tarmo Virkus
Tuuli Mathisen 4. aprill 2012 10:16
Ürdirohke lambalihatäidisega hinkalid on minu täielikud lemmikud. Muide, grusiinid haaravad tainast moodustatud tutist näppudega kinni ja jätavad selle pärast ülejäänu söömist taldriku servale alles. Hinkalid tuleks hästi hoolikalt ülevalt kokku voltida, sest üheks korraliku hinkali tunnuseks on see, et kogu lihamahl jääb taina sisse ja süües moodustub sellest vastupandamatult maitsev kaste.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 30 minutit taina tahenemiseks külmikus

Koostisosad
TAINAS
500 g Nisujahu
2 dl Vesi
1.5 tl Sool
TÄIDIS
400 g Hakkliha (lamba-veiselihasegu)
2 tk Sibul (hakitud)
2 spl Petersell (hakitud)
2 spl Koriander (hakitud)
2 spl Aedtill (hakitud)
1 tl Fenkoliseemned (peenestatud)
Sool
Must pipar
Vesi või
0.5 dl Puljong
KEETMISEKS
Vesi
1 leht Loorber
Vürts
Sool

Valmistamine

Prae hakitud sibulad keskmisel kuumusel klaasjaks ning sega hakkliha, hakitud ürtide, fenkoliseemnete ja soola-pipraga. Klopi puljongit või vett lisades täidis ühtlaseks.Taina jaoks tee jahu sisse süvend, lisa sool. Sega järk-järgult jahu süvendisse lisatud veega tihkeks ja ühtlaseks tainaks. Keera tainas kile sisse ning jäta vähemalt pooleks tunniks külma. Külmast võttes rulli tainas jahusel pinnal 1–1,5 mm paksuseks. Vormi sellest 10–12 cm läbimõõduga ringid. Aseta iga tainaringi keskele 1 supilusikatäis täidist ja tõsta ääred täidise ümber. Vormi tainaääred lapates kokku nagu kotisuu. Suru tainas täidise ümber tihedalt kokku, et sisu keetmise ajal välja ei valguks. Valmis hinkaleid hoia nakkumise vältimiseks jahusel pinnal. Kuumuta potis vesi ning lisa sool, loorberileht ja mõni vürtsitera. Keeda hinkaleid 10 minutit. Serveeri koos hakitud maitserohelise ja hapukoorega.