Brõnsaga hinkalidFoto: Tarmo Virkus
Vene köök
4. aprill 2012, 10:16

Brõnsaga hinkalid

Soolane ja tugeva maitsega brõnsa moodustab koos ürtidega tõeliselt meeldiva koosluse. Et täidis saaks mahlasem, tasub lisada võid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 30 minutit taina tahenemiseks külmikus

Koostisosad
TAINAS
500 g Nisujahu
2 dl Vesi
1.5 tl Sool
TÄIDIS
400 g Brõnsa
Petersell (hakitud)
Aedtill (hakitud)
2 spl Või (pehme)
Küüslauk (soovi korral)
1 leht Loorber
Vürts
SERVEERIMISEKS
Maitseroheline
Hapukoor

Valmistamine

Taina jaoks tee jahu sisse süvend, lisa sool. Sega järk-järgult jahu süvendisse lisatud veega tihkeks ja ühtlaseks tainaks. Keera tainas kile sisse ning jäta vähemalt pooleks tunniks külma. Külmast võttes rulli tainas jahusel pinnal 1–1,5 mm paksuseks. Vormi sellest 10–12 cm läbimõõduga ringid.

Sega riivitud brõnsa hakitud ürtide, pehme või ja soola-pipraga. Aseta iga tainaringi keskele 1 supilusikatäis täidist ja tõsta ääred täidise ümber. Keera tainaääred lapates kokku nagu kotisuu. Suru tainas täidise ümber tihedalt kokku, et mahlad keetmise ajal välja ei valguks. Valmis hinkaleid hoia nakkumise vältimiseks jahusel pinnal. Kuumuta potis vesi, lisa sool, loorberileht ja mõned vürtsiterad. Keeda hinkaleid 10 minutit. Serveeri koos hakitud maitserohelise ja hapukoorega.