Kalatoitude retseptid

Kalapelmeenid 

Tuuli Mathisen, 4. aprill 2012, 10:17
KalapelmeenidFoto: Tarmo Virkus
Peekoni- ja sibulalisandiga kalapelmeenid on üllatavalt hõrgud ja mahedad. Täidise valmistamiseks võid kasutada nii hakklihamasinat kui ka lihtsalt nuga ja peent tükeldust. Mina eelistan just seda viimast varianti, et kala delikaatne ja mahe ning peekoni rikkalik olemus oleksid süües äratuntavad.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 30 minutit taina tahenemiseks

Koostisosad
PELMEENITAINAS
400 g Nisujahu
1 tk Muna
1 tl Sool
1.5 dl Vesi
TÄIDIS
300 g Kalafilee (soovitavalt valge kala)
150 g Suitsupeekon
2 tk Sibul (peeneks hakitud)
Õli (praadimiseks)
Sool
Valge pipar
Aedtill (soovi korral)
SERVEERIMISEKS
Hapukoor
Maitseroheline

Valmistamine

Taina jaoks tee jahuhunniku sisse süvend ning löö sinna muna, lisa ka sool. Sega jahu järk-järgult muna ja veega, et moodustuks tihke ja ühtlane tainas. Keera tainapall kile sisse ning jäta vähemalt pooleks tunniks külma.Prae hakitud sibulad keskmisel kuumusel klaasjaks. Sega sibul tükeldatud kala ja peekoniga ning purusta köögikombainis või sauseguriga ühtlaseks massiks. Maitsesta soola, valge pipra ja tilliga. Võta tainas külmast ning rulli jahusel pinnal 1–1,5 mm paksuseks. Vormi sellest 10 cm läbimõõduga ringid. Aseta iga tainaringi keskele 1 supilusikatäis täidist ja pigista ääred kinni. Mina kasutasin tavapärasest veidi suuremate pelmeenide tegemiseks pirukavorme. Valmis pelmeene hoia jahusel pinnal, et nad laua külge ei hakkaks. Kuumuta potis vesi, lisa sool ja keeda pelmeene mõni minut, kuni nad pinnale tõusevad. Serveeri koos ürtide ja hapukoorega.