Klassikalised pelmeenidFoto: Tarmo Virkus
Vene köök
4. aprill 2012, 10:17

Klassikalised pelmeenid

Isevalmistatud pelmeenid on tunduvalt maitsvamad ja mahlasemad kui poest ostetud. Pelmeene tasuks süüa koos puljongiga, kuhu on ohtralt puistatud rohelist sibulat ja muud maitserohelist. Kuuldavasti on pelmeenivorme saada Balti jaama turul.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 30 minutit taina tahenemiseks külmkapis

Koostisosad
PELMEENITAINAS
400 g Nisujahu
1 tk Muna
1 tl Sool
1.5 dl Vesi
TÄIDIS
500 g Hakkliha (sea- või kodune hakkliha)
2 tk Sibul (peeneks hakitud)
Sool
Must pipar
1 dl Puljong
Õli (liha praadimiseks)
Puljong (pelmeenide keetmiseks)
Hapukoor (serveerimiseks)
Maitseroheline (serveerimiseks)

Valmistamine

Prae hakitud sibulad keskmisel kuumusel klaasjaks. Sega sibul hakkliha, soola ja pipraga

ning klopi puljongit lisades ühtlaseks massiks. Taina jaoks tee jahuhunniku sisse süvend ning löö sinna muna, lisa ka sool. Sega jahu järk-järgult muna ja veega, et moodustuks tihke ja ühtlane tainas. Keera tainapall kile sisse ning jäta vähemalt pooleks tunniks külma. Võta tainas külmast ning rulli jahusel pinnal 1–1,5 mm paksuseks. Vormi 6–7 cm läbimõõduga ringid. Aseta iga tainaringi keskele teelusikatäis täidist ja pigista ääred kinni. Valmis pelmeene hoia jahusel pinnal, et nad laua külge ei hakkaks. Kuumuta potis puljong ja keeda pelmeene paar minutit, kuni nad tõusevad pinnale. Serveerides tõsta kausi põhja veidi puljongit, puista sinna ohtralt maitserohelist ning tõsta kõige peale pelmeenid. Paku juurde hapukoort.