LagritsatiramisuFoto: Jaan Heinmaa
Skandinaavia köök
4. aprill 2012, 09:24

Lagritsatiramisu

Soomlased nuputavad tänini, kuidas lagrits võiks meeldida ka teistele magusasõpradele üle maailma.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
12 tk Savoiard&#034i küpsised
2 dl Tee (jahtunud)
2 tl Lagritsa- või salmiaagiliköör
1 dl Rõõsk koor 35%-line
2 spl Suhkur
Mascarpone või
200 g Kohupiimakreem
3 - 4 tk Marianne-batoon lagritsaga
Kakao (kaunistuseks)

Valmistamine

Aseta küpsised kõrgemate servadega piklikusse nõusse. Nirista ühtlaselt peale tee-liköörisegu. Kui soovid, tee eraldi portsud väikestele taldrikutele, kuid siis kasta küpsised vaid hetkeks tee sisse, muidu vettivad nad liiga läbi. Vahusta koor suhkruga ning sega kokku mascarpone ja seibideks lõigatud kommidega. Kalla segu küpsistele ning kaunista kommide ja kakaoga. Lase enne serveerimist 20 minutit jahedas seista.