Õllega marineeritud marokopärane lambasteik
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
2 TUNDI MARINEERIMISEKS + 5-10 MINUTIT GRILLIMISEKS
Koostisosad
170 g Lambasadul
Sool
Must pipar
MARINAAD
0.5 tl Maroko maitseainesegu
0.5 dl Õlu (hele)
1 tl Barbecue-kaste
1 tl Õli
1 tl Siirup
0.25 tk Apelsin (riivitud koor ja mahl)
TABBOULEH
50 g Kuskuss
20 g Baklažaan
0.5 küünt Küüslauk
1 spl Õli
Sool
Must pipar
0.5 tl Harissa
50 g Tomat (kuubikuteks tükeldatud)
1 tk Šalottsibul
0.5 tk Laim (riivitud koor ja mahl)
2 spl Oliiviõli
1 tl Siirup
KASTE
50 g Maitsestamata jogurt
10 g Kitsejuust (pehme, toorjuust)
15 g Kurk (riivitud)
0.5 tl Raita-maitseainesegu
Münt (hakitud)
Valmistamine
1. Sega kokku marinaadiained ja lase kergelt lihahaamriga pehmendatud lambatükil 1–2 tundi marinaadis seista. Grilli vahetult enne serveerimist, jättes liha pooltooreks. Maitsesta soola-pipraga.
2. Vala kuskussile soolaga maitsestatud keev vesi ja lase paisuda. Lõika 2 cm baklažaanikuubikud, purusta küüslauk ja pruunista need kiirelt õlis. Maitsesta soola-pipraga. Lisa pannitäiele ka kõik ülejäänud komponendid. Maitse järgi võid panna hakitud värsket koriandrit, münti ja rohelist sibulat. Sega kuskuss baklažaaniseguga.
3. Sega kokku kaste ja lase pool tundi tõmmata.
Kommentaarid (0)