Lambaliha retseptid

Õllega marineeritud marokopärane lambasteik 

Imre Kose, 2. aprill 2012, 05:41
Marokopärane lambasetikFoto: Andres Teiss
On roogi, mille maitsed on nii hästi kooskülas, et midai ei saa ära võtta ega juurde lisada. Imre Kose versioon lambasteigist on üks selliste seast.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
2 TUNDI MARINEERIMISEKS + 5-10 MINUTIT GRILLIMISEKS

Koostisosad
170 g Lambasadul
Sool
Must pipar
MARINAAD
0.5 tl Maroko maitseainesegu
0.5 dl Õlu (hele)
1 tl Barbecue-kaste
1 tl Õli
1 tl Siirup
0.25 tk Apelsin (riivitud koor ja mahl)
TABBOULEH
50 g Kuskuss
20 g Baklažaan
0.5 küünt Küüslauk
1 spl Õli
Sool
Must pipar
0.5 tl Harissa
50 g Tomat (kuubikuteks tükeldatud)
1 tk Šalottsibul
0.5 tk Laim (riivitud koor ja mahl)
2 spl Oliiviõli
1 tl Siirup
KASTE
50 g Maitsestamata jogurt
10 g Kitsejuust (pehme, toorjuust)
15 g Kurk (riivitud)
0.5 tl Raita-maitseainesegu
Münt (hakitud)

Valmistamine

1. Sega kokku marinaadiained ja lase kergelt lihahaamriga pehmendatud lambatükil 1–2 tundi marinaadis seista. Grilli vahetult enne serveerimist, jättes liha pooltooreks. Maitsesta soola-pipraga.

2. Vala kuskussile soolaga maitsestatud keev vesi ja lase paisuda. Lõika 2 cm baklažaanikuubikud, purusta küüslauk ja pruunista need kiirelt õlis. Maitsesta soola-pipraga. Lisa pannitäiele ka kõik ülejäänud komponendid. Maitse järgi võid panna hakitud värsket koriandrit, münti ja rohelist sibulat. Sega kuskuss baklažaaniseguga.

3. Sega kokku kaste ja lase pool tundi tõmmata.