Paprika-mandlikastmega lihavardadFoto: Artur Sadovski
Lõunasöögi retseptid
5. märts 2012, 16:11

Paprika-mandlikastmega lihavardad

Huvitav maitsekooslus vajab küll kokalt suuremat pingutust, kuid toob kindlasti igapäevaroogadesse oodatud vaheldust.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
KASTE
1 tk Paprika
80 g Mandlid (kooritud)
1 küüs Küüslauk
3 - 4 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
Harilik pune
Tomatimahl või leige vesi
Tšilli (soovi korral)
Palsamiäädikas (soovi korral maitseks)
LIHAVARDAD
1 tk Tšilli (roheline)
0.5 dl Parmesan v. muu kõva juust (riivitud)
350 g Veisehakkliha
Sool
Must pipar
3 spl Oliiviõli
PASTA
200 g Kirsstomat
Oliiviõli
Sool
Must pipar
400 g Tagliatelle
Parmesan v. muu kõva juust

Valmistamine

1. Poolita paprika ning aseta see 20 minutiks 200-kraadisesse ahju või seni, kuni kest tumeneb. Tõsta jahtuma ning seejärel koori nahk. Surista paprika viljaliha koos mandlite, hakitud küüslaugu ja õliga blenderis ühtlaseks püreeks. Lisa nii palju vett, et saaksid kastmele sobiva konsistentsi. Lisa soola ja pipart, hakitud punet ning soovi korral särtsakamat tšillit ja mõni tilk palsamiäädikat. Jäta kaste ootele. Võid selle ka juba eelmisel päeval valmis teha.2. Sega lihavarraste jaoks peeneks hakitud tšilli, riivitud juust ja hakkliha koos maitseainete ja õliga ühtlaseks koospüsivaks massiks. Vormi neist kuni 2 cm läbimõõduga vorstid või pallid, torka puitvarras läbi ning prae mõõdukas kuumuses rasvata pannil küpseks.3. Samal ajal küpseta ahjus pasta jaoks kirsstomateid – piserda terved või poolitatud tomatid õliga ning puista üle vähese soola ja pipraga. Küpseta 180-kraadises ahjus pehmenemiseni. 4. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees. Seejärel nõruta ning sega läbi paprikakastmega. Lisa tomatid ja lihavardad ning puista üle parmesaniga.