Linnuliha retseptid

Kalkunilihast pikkpoiss 

Kaie Mei, 15. märts 2012, 06:47
Kalkunilihast pikkpoiss Artur Sadovski
Jahtunult sobib pikkpoiss ka võileivakatteks. Siinset sinepi- ja ürdirohket poissi hoiavad muna asemel vormis hoopis aedoad.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Konservoad (valged)
2 - 3 küünt Küüslauk
0.5 dl Rõõsk koor
3.5 tl Dijoni sinep
Sool
Sidrunikoor (riivitud)
450 g Kalkunihakkliha
1 peotäis Kõrvitsaseemned
Või
TÄIDIS
2 tk Sibul
3 tk Sellerivars
Sool
Must pipar
1 dl Petersell (hakitud)

Valmistamine

1. Nõruta konservoad leemest ning purusta koos hakitud küüslaugu, rõõsa koore ja 1,5 tl sinepiga ühtlaseks seguks. Maitsesta soola ja sidrunikoorega ning sega hulka hakkliha. Laota hakkliha küpsetuspaberile, millele enne oled ruudukujuliselt ja ühtlase paksusega raputanud kõrvitsaseemneid. Määri pind 2 tl sinepiga ning jäta ootele. 2. Kuumuta väikesteks kuubikuteks lõigatud sibul ja seller pannil pehmeks, maitsesta soola ja pipraga ning sega hulka petersell. Kata hakklihakiht täidisega ja keera siis rulli. Kuna tainas on üsna vedel, siis on seda hea teha spaatli abil. Määri kandiline keeksivorm võiga, puista põhjale kõrvitsaseemneid ning tõsta liharull vormi. Suru pind ühtlaseks ja küpseta 180-kraadises ahjus ligi 40 minutit. Lase kindlasti enne pakkumist vormis taheneda. Serveeri kuuma kartuli köögiviljapüreega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee