Eesti köök

Lihtsad lihapallid ahjukartulite ja sibulakastmega 

Kaie Mei, 5. märts 2012, 16:12
Lihtsad lihapallid hajukartulite ja sibulakastmegaFoto: Artur Sadovski
Nii lihtne valmistada, et ka lapsed saavad hakkama.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 - 3 lõiku Täisterasepik või
1 dl Kaerahelbed
2 dl Piim või vesi
2 spl Sibul (riivitud)
1 tl Sool
1 tl Must pipar
450 g Hakkliha
1 tk Muna
AHJUKARTULID
1 kg Kartul
2 - 3spl Oliiviõli
1 tl Sool (jäme)
1 tk Küüslauk (suur)
1 oks Rosmariin
SIBULAKASTE
1 dl Roheline sibul (hakitud)
Sool
Hapukoor või
250 g Maitsestamata jogurt
Küüslauk (soovi korral maitseks)

Valmistamine

1. Lase koorikuta sepikul või kaerahelvestel vedelikus paisuda. Lisa sibul ja maitseained, muna ja hakkliha.2. Sega ühtlaseks ning vormi 3–4 cm läbimõõduga kangiks. Lõika sealt võrdse suurusega tükid ning vormi õliste või vette kastetud näppude abil pallideks. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 220-kraadises ahjus 15 minutit ehk kuni pallid on küpsed ja omandanud pruunika kooriku.3. Pese ilusa koorega kartulid väga hoolikalt puhtaks ning lõigu siis sektoriteks. Sega kausis õli ja maitseainetega ning aseta ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 220-kraadises ahjus 15–20 minutit.4. Sega hakitud sibul soolaga ning lase mõni minut maitsestuda. Lisa siis hapukoor ja soovi korral küüslauk ning sega ühtlaseks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee