Lambaliha retseptid

Tubli lambakints rohke küüslaugu ja sinepiga 

Kaie Mei, 28. veebruar 2012, 10:29
Tubli lambakints rohke küüslaugu ja sinepiseemnetegaFoto: Seljamaa Fotostuudio
Uhke praad, mis ahjus ise end valmis küpsetab.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.5 kg Lambakints (koos kondiga)
2 tk Küüslauk
1 tuub Sinep (soovitavalt kange sort Põltsamaalt)
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Võta liha aegsasti ehk vähemalt tund aega varem külmikust toatemperatuurile seisma ja kuivata liha pind. Tee terava noaga piki lihakiudu – et lihamahlu vähem eralduks – sisselõiked ja torka nendesse küüslauguküüned. Mõned küüned jäta potti, et need küpsemisel laguneksid tekkiva leeme tihendajaks.2. Määri kogu kints pealt paksult sinepiga kokku, maitsesta soolaga ning jahvata peale ohtralt pipart. Tõsta savipotti, mis on enne ahjupanekut vähemalt 30 minutit külmas vees ligunenud, ning pane külma küpsetusahju. Kuumuta ahi 160 kraadini ja küpseta 1 tund. Seejärel tõsta kuumus 220 kraadini ning küpseta veel 1 tund ehk kuni liha on pehme ning lööb kondi küljest lahti. Aeg-ajalt kasta praadi tekkinud leemega.3. Enne serveerimist lase lihal rahuneda ning lõika siis sobivateks portsjoniteks. Tõsta tükid kastmesse ning serveeri küpsetatud aedviljade ja ahjupotti tekkinud kastmega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee