Baklažaanikaste ahjuköögiviljade juurdeFoto: Artur Sadovski
Hommikusöögi retseptid
28. veebruar 2012, 10:28

Baklažaanikaste ahjuköögiviljade juurde

Baklažaanikaste sobib hästi nii köögiviljade, praetud kala kui linnulihaga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
3 tk Baklažaan
1 tk Küüslauk
0.5 dl Oliiviõli
Sool
Must pipar
1 spl Sidrunimahl
1.5 dl Maitsestamata jogurt
KÖÖGIVILJAD
2 tk Peet
8 tk Porgand
1 spl Rosmariin (hakitud)
2 spl Sinep (teraline)
Sool
Must pipar
Oliiviõli

Valmistamine

Täkesta baklažaan pealt noaga. Lõika koorimata küüslaugu ülemisest otsast tükk ära ja aseta baklažaanide kõrvale ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus ligi 40 minutit. Seejärel poolita baklažaanid ning eemalda pehme sisu lusikaga köögikombaini, pigista hulka ka pehmenenud küüslauguküüned. Lisa maitseained ja purusta ühtlaseks kreemiks, lisa töö käigus nii palju jogurtit, et saaksid sobiva konsistentsiga kreemi. Kontrolli maitsestust ning lisa vajadusel soola, vürtse, hapukat sidrunimahla või jogurtit. Hoia serveerimiseni külmikus.Tükelda juurviljad võrdse suurusega tükkideks ning sega eraldi kaussides vähese õli ja maitseainetega. Peeti maitsesta rosmariiniga, porgandeid sinepiga. Mõlemale lisa soola ja musta pipart ning laota ühe kihina ahjuplaadile. Küpseta 220-kraadises ahjus sobivalt pehmeks, ent mitte ülearu küpsenuks. Serveeri kuumi juurvilju külma kastmega.