Lambahautis punase veini ja tomatigaFoto: Seljamaa Fotostuudio
Lambaliha retseptid
24. märts 2012, 07:21

Lambahautis punase veini ja tomatiga (1)

Happe ja pika haudeaja tõttu sobivad siia rooga eriti hästi sitkemad lihatükid. Koguste suhtes ole vabameelne, oluline on, et vedelikku oleks hautamiseks küllaldaselt. Suhkrut lisa siis, kui köögiviljade magusus tomati happesust piisavalt ei mahenda.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 MINUTIT + HAUTAMISEKS SÕLTUVALT LIHATÜKKIDE SUURUSEST 1,5 TUNDI

Koostisosad
1.5 kg Lambaliha (sobivad ka kondiga tükid, küljetükid)
Sool
Must pipar
Oliiviõli
Või
1 - 2 tk Sibul
Küüslauk (maitse järgi)
1 tk Porgand
0.5 tk Juurseller
0.5 pdl Punane vein
2 tk Purustatud tomatid (konserv, a 400 g)
Suhkur
2 - 3 lehte Loorber
Majoraan või
Harilik pune või
Tüümian

Valmistamine

Maitsesta lihatükid soola ja pipraga. Kata siis jahuga ja pruunista haudepoti põhjas õli-võisegus. Hoia eraldi kausis soojas. Lisa haudepotti tükeldatud sibul, küüslauk, porgand ja juurseller. Kuumuta segades mõni minut, kuni segu on kergelt värvi omandanud. Tõsta kuumust, lisa siis vein, lase alkoholil mõni minut aurustuda ning seejärel pane hulka lihatükid. Vala peale tomatikonservid ja lisa ülejäänud maitseained. Hauta mõõdukas kuumuses kaane all, kuni liha on pehme ja kaste parajalt tihe.