Linnuliha retseptid

Terriin kanamaksa ja seahakklihaga 

Tuuli Mathisen, 2. veebruar 2012, 11:38
Terriin kanamaksa ja sealihagaFoto: Tarmo Virkus
Terriin on Prantsuse köögist pärit toit, mis valmib spetsiaalses terriinivormis veevannis kuumutades. Kui eraldi nõu pole, siis sobib edukalt ka keeksivorm, millel kaaneks foolium.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
400 g Kanamaks
500 g Seahakkliha
1 tk Sibul (hakitud)
Või
2 küünt Küüslauk
1 spl Tüümian (värske, hakitud)
Nelk (jahvatatud)
Muskaatpähkel (jahvatatud)
2 spl Konjak või brändi
2 tk Muna
Sool
Must pipar
100 g Peekoniviilud (õhukesed)
4 - 5 lehte Loorber

Valmistamine

Hauta sibulat madalal kuumusel või sees 15 minutit. Sega kokku nii peeneks tükeldatud (mahust 1/3) kui ka suuremateks tükkideks (mahust 2/3) jäetud kanamaks, hautatud sibul, purustatud küüslauguküüned, hakitud tüümian, nelk, riivitud muskaatpähkel, konjak, seahakkliha ja lahtiklopitud munad. Sega ettevaatlikult ja soovitatavalt kätega, et mitte maksatükke lõhkuda. Maitsesta soola ja pipraga. Pane umbes kaheks tunniks külmkappi tõmbama. Vooderda terriini- või keeksivorm peekoniribadega, jättes paar viilu alles. Soojenda ahi 160 kraadini. Kalla lihasegu peekoniga vooderdatud vormi ning suru võimalikult tihedalt kokku. Aseta kaunistuseks mõned loorberilehed ning kata terriin ka pealt peekoniviiludega. Sulge vorm kaane või fooliumiga. Aseta terriinivorm veevanni – vesi peaks ulatuma vähemalt poole terriinikoguseni – ning küpseta 1,5 tundi. Võta toit ahjust ning jäta ööpäevaks külma. Tõmba kuuma vette kastetud noaga terriin vormi külgedelt lahti ja kummuta vaagnale. Lõika paraja paksusega viiludeks.