Eesti köök

Koores haudunud muskaadised ahjukartulid 

Tuuli Mathisen, 2. veebruar 2012, 11:25
Koores haudunud muskaadised ahjukartulidFoto: Tarmo Virkus
Hästi lihtne, kuid veidi teistmoodi moodus meie rahvusmugulat valmistada. Kes soovib eriti rikkalikke kartuleid, võib natuke enne ahjust väljavõtmist lisada riivitud juustu.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg Kartul (puhastatud, viiilutatud)
3 dl Rõõsk koor 35%-line
3 dl Piim
Muskaatpähkel (värskelt riivitud)
Sool
Must pipar

Valmistamine

Laota kartulid ühtlase kihina ahjuvormi. Sega vahukoor ja piim ning kalla kartulitele. Tuhlid peaksid olema üleni koore-piimaseguga kaetud. Küpseta 140-kraadises ahjus 1,5 tundi. Tõsta kuumus 200 kraadini. Võta vorm korraks ahjust välja ning maitsesta soola-pipra ja muskaatpähkliga. Aseta umbes 30 minutiks tagasi ahju, et kartulivorm pealt pruunistuks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee