Tekiilast joobnud kanadFoto: Seljamaa Fotostuudio
Mehhiko köök
30. jaanuar 2012, 07:48

Tekiilast joobnud kanad

Tequila-kogus võib mõjuda ehmatavalt, kuid tulemus on nauditav (ning sugugi mitte joobumust tekitav) just selle mõnusa nüansi poolest, mille see kange jook endast puuviljarohkesse rooga jätab. Võid proovida toitu ka kanafileega, kuid sel juhul pööra tähelepanu kartulite valmimisajale.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
6 - 8 tk Kana poolkoib
Sool
Must pipar
Maisijahu või
Nisujahu
1 dl Rosinad (soovi korral)
Valge vein (kuiv ) või
0.5 dl Šerri
1 - 2 spl Maisiõli
1 tk Sibul (suur)
3 küünt Küüslauk
1 tk Tšilli (väiksem jalopeno)
80 g Mandlilaastud
2 tk Õun (hapu sort)
3 - 4 tk Kartul
1 l Kanapuljong
1.5 dl Tekiila
Koriander või
Petersell

Valmistamine

1. Pane pestud rosinad veini sisse likku. Maitsesta nahata, kuid luutükiga poolkoivad soola ja pipraga ning paneeri jahus. Pruunista õlis ja aseta haudepotti.2. Prae tükeldatud sibulat, küüslauku ja tšillit mõni minut pannil väheses maisiõlis. Lisa mandlilaastud ning veidi aja pärast õuna- ja kartulitükid. Prae, aga jälgi, et mandlid üle ei pruunistuks, ning lisa siis rosinad koos veiniga.3. Vala kõik haudepotti kanakoibade peale, kalla juurde puljong ja tequila ning hauta kaane all kana ja kartulite pehmenemiseni. Kui kaste jääb liiga vedel, hauta mõni aeg ilma kaaneta. 4. Kontrolli soolasust ja teravust ning maitsesta värske maitserohelisega. Söö koos rustikaalse saia või täisterariisiga.