Vene köök

Sibulaklops 

Tuuli Mathisen, 13. jaanuar 2012, 11:02
SibulaklopsFoto: Tarmo Virkus
Minul on sibulaklopsiga väga erilised mälestused. Seda toitu meil kodus ei valmistatud, kuid kui käisime igal aastal restoranis kooliaasta algust ja lõppu tähistamas, siis tellisime sageli just sibulaklopsi. Ehk see selgitab, miks mulle siiani tundub sibulaklops väga peene ja uhke roana.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
600 - 800 g Veise välisfilee (või sisefilee)
Sool
Must pipar
Õli või või
2 spl Jahu
Vesi (keev)
100 g Hapukoor
4 tk Sibul

Valmistamine

Eemalda kelmed ja lõika liha ristikiudu 2 cm viiludeks. Töötle liha õrnalt vasaraga vajutades õhukeseks ja anna lihatükkidele ovaalne kuju. Raputa üle soola ja värskelt jahvatatud pipraga. Kuumuta pannil õli ja prae kuumas liha mõlemalt poolt helepruuniks. Hauta seejärel liha madalal kuumusel pehmeks, vajadusel lisa pannile kuuma vett. Valmista koorekaste. Selleks pruunista teisel pannil jahu ja lisa veidi võid, siis lisa keev vesi ning lase kastmel seda vispliga hästi läbisegades keema tõusta. Pane hulka ka hapukoor ja sega kaste ühtlaseks. Vajadusel maitsesta. Aseta lihatükid kastmesse ning hauta rooga veel mõned minutid. Lõika sibulast rattad või poolrattad ning prae õlis keskmisel kuumusel kuldkollaseks. Maitseta soola ja pipraga. Aseta taldrikule kaste koos veiselihalõikudega ning tõsta kuhjaga peale praetud sibulat. Juurde sobib pakkuda keedetud kartuleid ja värskeid köögivilju.SOOVITUS: Sibulad võid praadida pannil ja valmistada seejärel kaste ka otse sibulatele.