Eesti köök

Kõrvitsasupp II 

Jaan Pehk, 5. jaanuar 2012, 08:02
Kõrvitsasupp IIFoto: Marju Randmer
Kui kõrvits omast käest, peavad mõned neist vastu pea poole talveni, et head püreesuppi neist keeta.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 - 4 tk Porgand
1 tk Sibul (suur)
1 tk Küüslauk
2.7 dl Oliiviõli
4 tk Kartul (suur)
2.5 kg Kõrvits
Sool
Karri
Nelk või muskaatpähkel
1 cm jupike Ingver (värskelt riivitud)
6 dl Rõõsk koor
Päevalilleseemned või
Kõrvitsaseemned (röstitud)

Valmistamine

Hauta tükeldatud porgand, sibul ja küüslauk madalal tulel õlis. Lisa pisut vett ning tükeldatud kartulid. Kui kogu kraam hakkab pehmemaks muutuma, siis pane potti ka kõrvitsakuubikud. Hauta veel pool tundi ning maitsesta soola, karri, nelgi ja ingveriga. Püreesta supikraam saumikseriga ja lisa lõpuks ka koor. Serveeri päevalille- ja kõrvitsaseemnetega.