Beebiforell fenkoligaFoto: Seljamaa Fotostuudio
Kalatoitude retseptid
2. jaanuar 2012, 07:18

Beebiforell fenkoliga

Paberisse pakitud kala jääb eriliselt mahlane ning eraldi kastetki pole vaja keeta. Saadud maitsetest tihe leem on ise juba sell eest.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Beebiforell
Sool
Tšilli
0.5 dl Valge vein (kuiv) või vermut
Apteegitill ehk fenkol
0.5 dl Oliiviõli
Köögiviljade segu (vastavalt oma eelistustele porgand, kaalikas, kartul, pastinaak jne)
Sool (vastavalt maitsele)
Maitseürdid (pune, rosmariin, tüümian)

Valmistamine

1. Puhasta forell hoolikalt, eemalda ka lõpused, sest need mõjutavad tekkiva leeme maitset.

2. Maitsesta kõhuõõs ja nahk soola ning vähese tšilliga. Soovi korral pigista peale ka pisut apelsinimahla.

3. Täida kõhuõõs õhukeste fenkoli- ehk apteegitilliviiludega. Soovi korral vala peale sorts valget veini või kuiva vermutit. Kindlasti lisa pisut oliiviõli.

4. Paki kala tihedalt küpsetuspaberisse ning küpseta 15–20 minutit 200-kraadises ahjus.

5. Köögiviljalisandi jaoks puhasta sööjatele sobiv kogus köögivilju. Arvesta tükeldamisel nende küpsemisaega, et kõik saaks korraga pehmeks.

6. Maitsesta viljad ürtide või vürtsidega, ka väikese koguse soolaga. Soola asemel võid proovida hoopis soolaseid toiduaineid, näiteks soolatud või suitsutatud kala või liha.

7. Õige pisut õli või võid toob küpsetamisel oodatud pehmuse. Kui lisad midagi hapukat, näiteks maitsestuskastet või tsitruste mahla, ka tomatit, aeglustub mõnevõrra valmimine ja köögiviljad jäävad krõmpsumad.