Piparkoogimekine kakaorullFoto: Siim Vahur
Saksamaa köök
13. detsember 2011, 14:15

Piparkoogimekine kakaorull

Rullbiskviidid on tõelised kameeleonid. Lisades näpuotsaga piparkoogimaitseainet, kaneeli ning apelsinikoort, ongi biskviidile jõulukostüüm selga keeratud!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 tk Muna
1 dl Suhkur
0.5 dl Jahu
0.5 tl Küpsetuspulber
1.5 spl Kartulijahu
2 spl Kakao
Piparkoogimaitseaine
TÄIDIS
2 dl Rõõsk koor 35%-line
0.5 dl Suhkur
150 g Kohupiimapasta (vanillimaitseline)
1 tk Apelsin (riivitud koor)
2 dl Õunamoos
2 lehte Želatiin

Valmistamine

1. Paisuta želatiin külmas vees ning sulata väheses kuumas vees. Vahusta 35% koor suhkruga ning lisa kohupiimapastale. Riivi sekka apelsinikoor ning vala juurde lahustunud želatiin. Tõsta biskviidi valmimiseni külmikusse.

2. Taina jaoks vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, kakao, piparkoogimaitseaine ja kartulitärklis ning sõelu tainale. Vala tainas 20 x 30 cm küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Küpseta 225-kraadises ahjus 7–8 minutit.

3. Samal ajal kui biskviit küpseb, valmista ette “maandumispaber” ehk teine sama suur küpsetuspaber ning raputa peale suhkrut. Võta biskviit ahjust ja kummuta ettevaatlikult suhkrusele paberile. Eemalda õrnalt küpsetuspaber, määri soojale biskviidile moos ja lase küpsetisel jahtuda. Moosikogus sõltub keedise paksusest.

4. Vala tainale veidi tahenenud kohupiimasegu, rulli pikkupidi toruks ning mähi küpsetuspaber ümber. Tõsta rull kolmeks-neljaks tunniks külmikusse. Serveerides võid peale puistata suhkrut, tuhksuhkrut või hoopis sulašokolaadi.