Roosapalgeline rosoljeFoto: Siim Vahur
Kalatoitude retseptid
19. detsember 2011, 06:24

Roosapalgeline rosolje

Õiges pidulauarosoljes on ikka heeringas sees. Selles pisut vindiga rosoljes on suitsuheeringas, mille tõstavad taldrikule ka veendunud heeringapõlgurid. Kartuli kohta täidab tervislik kikerhernes, mis sobib salatisse hästi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Peet
1 tk Õun
100 g Heeringas (suitsutatud)
3 dl Kikerhernes
2 dl Kappar
3 tk Muna (keedetud)
1 spl Aed-leeskputk (hakitud)
HAPUKOOREKASTE
3 spl Majonees
500 ml Hapukoor
0.5 tl Sinep
0.5 tl Suhkur
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Haki keedupeet ja õun kuubikuteks. Parim on ikka enda keedetud peet, sest miskipärast on ta magusam ning maitserikkam. Tükelda ja vajadusel puhasta suitsuheeringas, nõruta kikerherned ja kapparid. Kasuta suuri kappareid, sest pisikesed kaovad salatisse ära, ent suured mõjuvad mõnusa “hapukurgina”. Suurtel kapparitel eemalda varred. Muna peenesta kahvliga ja sega kogu salatikraam hakitud ürtidega.

2. Sega kokku koorekaste ning vala salatile. Keeruta läbi ja jäta maitsestuma. Serveeri kapparikuhja ning valge hapukooremütsi, murulaugupuiste või marineeritud kurkidega. Liuale aseta täidetud munad, kus munavõi all peidus päris heeringa killukesed.