Krõbedad mandlipaneeringus kanapaladFoto: Aivar Virkus
Kiudainerikkad toidud
8. detsember 2011, 08:19

Krõbedad mandlipaneeringus kanapalad

Krõbedad kanafileest valmistatud suupisted on isutav suutäis igal ajal, ka jõululaual. Pikalt keefiris olnud kanafilee muutub pehmeks ning krõbe juustu-mandlipaneering hoiab kogu mahlasuse liha sees. Kanapalad maitsevad alati väga hästi ka lastele. Granaatõunakaste lisab omalt poolt veel hapukasmagusat maitset, nii et kokku moodustub tõeliselt täiuslik krõbe ja mahlane suutäis. Kes tahab lahjemat versiooni, võib kanapalad ahjus plaadil valmis küpsetada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g Kanafilee
Keefir
50 g Parmesan v. muu kõva juust
50 g Mandlid (purustatud)
50 g Ciabatta või muu sai (tahke)
Sool
Must pipar (jahvatatud)
Õli (praadimiseks)
GRANAATÕUNAKASTE
0.5 l Granaatõunamahl
Must pipar
Sool
Paprika (jahvatatud)
0.5 - 1 tk Granaatõunaseemned

Valmistamine

Lõika kanafilee esmalt pikkupidi pooleks ja siis ristipidi kas kuueks või kaheksaks tükiks vastavalt filee suurusele. Aseta keefiri sisse ja marineeri selles 1–2 ööpäeva.

Purusta Parmesan, mandlid ja tahke sai blenderis ühtlaseks puruks. Lisa puru sisse veidi soola ja värskelt jahvatatud musta pipart. Veereta keefiris marineeritud fileetükke paneeringus, kuni need on ühtlaselt kaetud. Kuumuta pannil korralik kogus õli ning prae paneeritud fileetükid mõlemalt poolt (vajadusel ka külgedelt) kuldpruuniks ja krõbedaks. Valmis kanapalad aseta paberrätikule nõrguma, et liigne õli eralduks. Söö soojalt koos dipikastmega või iseseisvalt.

Kastme jaoks kuumuta pannil granaatõunamahl ja keeda madalal kuumusel vaikselt pool tundi. Mahl peab muutuma siirupiseks ja paksuks ning maht peab vähenema umbes 3/4 võrra. Kaste muutub paksemaks ka jahtudes. Maitsesta musta pipra, soola ja jahvatatud paprikaga, eriti maitsva nüansi annab suitsutatud paprikapulber. Kastme paksuse järgi tuleks igaühel ise kuumutamisaega jälgida – see sõltub mahla suhkrusisaldusest, nõu läbimõõdust jms. Kui kaste muutub liiga paksuks, lisa vett, kui kaste ei muutu poole tunniga paksuks, kuumuta kauem. Tulemus on hõrgutavalt magushapu, sobides eriti hästi lihade juurde.