ApelsinimarmelaadFoto: Angeelika Kang
Magustoidud
2. november 2011, 10:11

Apelsinimarmelaad

Meeldivalt värsked marmelaadikommid, kus võid osa mahlast asendada sidrunimahlaga, kui soovid pikantsemat tulemust. Värskelt pressitud apelsinimahla asemel võid kasutada ka tavalist mahla.

Koostisosad
5 dl apelsinimahl (värskelt pressitud, kurnatud)
2 dl Suhkur
15 g Agar-agar
Suhkur (veeretamiseks)

Valmistamine

Sega mahl ja agar-agar. Lase paisuda 1 tund. Lisa suhkur ja keeda pidevalt segades tasasel tulel 15 minutit. Segu on valmis, kui see niitjalt venib. Vala väikestesse silikoonvormidesse või küpsetuspaberiga vooderdatud kandilisse vormi. Lase vormis tarretuda. Seejärel vajuta marmelaadid välja, lõika väikesteks kuubikuteks ja veereta neid suhkrus.

Kogus 40 tükki.