Mandlitega kalahautisFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
22. märts 2012, 12:05

Mandlitega kalahautis

Pruunistatud sibula-saia-mandlisegu teeb selle hautise leeme toekaks ja põnevalt krõmpsuvaks.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g Kalafilee
1 spl Õli
1 tk Sibul (hakitud)
0.5 dl Mandlid (hakitud)
0.5 dl Riivsai või riivleib
4 dl Vesi
1 küüs Küüslauk
2 spl Sojakaste
2 tk Tomat (tükeldatud)
3 spl Tomatipasta
3 dl Köögiljapuljong
0.25 tl Paprika (jahvatatud)
Must pipar
Sool
SERVEERIMISEKS
Leib (kuubikud)
Või

Valmistamine

1. Kuumuta pannil õli ja prae sibul pehmeks ja klaasjaks. Lisa mandlid ja riivsai ning prae, kuni segu veidi pruunistub.2. Aja potis vesi keema. Lisa peeneks hakitud küüslauk, pannilt sibula-mandlisegu, sojakaste, tomatid ja pasta. Maitsesta paprika, soola ja pipraga. 3. Kõige lõpuks lisa potti keev puljong ja siis kalatükid. Keeda vaid korraks kõik läbi. Kui kalatükid on väikesed, piisab nende kuuma leemesse tõstmisest: Nii jääb kalaliha hõrgult küps ja mure.4. Serveeri võis praetud leivakuubikutega või suurema nälja korral keedukartulitega.