Eesti köök

Pähklitort II 

Kaie Mei, 5. september 2012, 06:35
Pähklitort IIFoto: Seljamaa Fotostuudio
Matsaka kreemiga pähklibiskviit mõjub tänu sidrunile värskendavana ning valmib väga lihtsalt. Igale maitsele, hea nii tee kui ka kohvi kõrvale. Vali hästi kvaliteetne mascarpone.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
5 tk Muna
0.5 + 1 dl Suhkur
400 g Harilik sarapuupähkel (röstitud)
1 spl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
KREEM
500 g Mascarpone
3 - 4 dl Rõõsk koor 35%-line
1 tk Sidrun
2 - 3 spl Suhkur

Valmistamine

1. Eralda munakollased -valgetest. Sega kollaste hulka 0,5 dl suhkrut ning hõõru suhkru sulamiseni. Vahusta munavalged parajalt tugevaks vahuks ning lisa siis vahustamist jätkates osade kaupa 1 dl suhkrut. Lisa kollasevahule peeneks hakitud pähklid ning jahu ja küpsetuspulbri segu. Sega ühtlaseks ning lisa siis munavalgevaht. Sega ettevaatlikult jälle ühtlaseks ja vala võiga määritud küpsetusvormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 35–40 minutit. Jahuta vormis.2. Sega mascarpone hulka riivitud sidrunikoor ja pressitud mahl. Maitsesta suhkruga. Lisa vahustatud koor ja sega ühtlaseks.3. Jaga biskviit kolmeks võrdseks kihiks ning liida kreemiga.Kogus kaheksale.