Kreemjas kana-riisinuudlisalat kookosekastmegaFoto: Seljamaa Fotostuudio
Linnuliha retseptid
17. oktoober 2011, 05:41

Kreemjas kana-riisinuudlisalat kookosekastmega

Selleks, et kaste tuleks meeldivalt kreemjas, tasuks kindlasti eelistada kookoskoort.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
350 g Kanafilee sidrunimarinaadist
250 g Riisinuudlid (peenikesed)
100 g Rooma salat (või muu roheline salat)
1 dl Mündilehed (hakitud)
1 spl Seesamiseemned (röstitud)
KASTE
2.5 dl Kookoskoor
1 tk Laim (pressitud mahl ja riivitud koor)
Tšilli (jahvatatud)
Sool või
Sojakaste

Valmistamine

1. Sega kastme jaoks kookoskoor laimimahla ja -koorega ning riputa peale veidi tšillit. Lase mõni minut maitsestuda.2. Küpseta kanafileed, jahuta ning rebi suupärasteks tükkideks. 3. Vala nuudlitele keev vesi ja hoia kaane all 5 minutit. Vala sõelale, uhu üle külma veega ja nõruta hoolsalt. Tõsta kaussi. Lisa kanaribad, rebitud salatilehed, münt ja seesamiseemned. Sega ja serveeri kastmega.SOOVITUS: Marineeri kanafileed ise. Selleks piserda fileedele värskelt ühest sidrunist ja ühest laimist pressitud mahl, jahvata peale värsket pipart ja lase fileedel külmikus tunnike maitsestuda.