Spinati-ricotta-pirukadFoto: Seljamaa Fotostuudio
Kiudainerikkad toidud
10. oktoober 2011, 07:34

Spinati-ricotta-pirukad

Fusion-köök on saanud juba ammu argipäevaks. Selle tõestuseks mekivad spinatised pirukad hästi nii ricotta, feta kui tavalise tihkema kohupiimaga. Piruka tainas on aga hoopis slaavipärane.

Koostisosad
2.5 dl Piim
50 g Presspärm
200 g Või
7.5 dl Nisujahu
3 - 4 tl Suhkur
1 tl Sool
SPINATITÄIDIS
150 g Spinat (külmutatud)
100 g Seedermänni seemned
1 tk Muna
Ricotta või
200 g Feta juust
Must pipar
Harilik pune (värske või kuivatatud)

Valmistamine

1. Lahusta sooja piima sees pärm ja jäta sooja kohta ootele.

2. Sulata või. Sega see hoolega jahuga läbi ning lisa siis piima-pärmisegu, sool ja suhkur. Sõtku ühtlaseks tainaks ning jäta külmkappi (NB!) vähemalt 1 tunniks ootele.

3. Sulata spinat ning pigista sellest liigne vesi. Rösti seedermänni seemned kuldseks. Sega kõik täidiseained kausis ühtlaseks.

4. Rulli kerkinud tainas õhukeseks ning lõika sellest klaasi või vormi abil rattad. Pintselda pind lahtiklopitud munaga ja aseta peale paras kogus täidist. Voldi pirukad pooleks ning suru ääred tugevasti kinni. Aseta ettevalmistatud ahjuplaadile ning lase 5 minutit kerkida.

5. Pintselda pealispind munaga ja küpseta 220-kraadises ahjus 18 minutiga isuäratavalt pruuniks.