MetskitserostbiifFoto: Seljamaa Fotostuudio
Ulukiliha retseptid
26. jaanuar 2012, 06:22

Metskitserostbiif

Rohusööja metskitse küpsusaste on maitseasi.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 ÖÖPÄEV MARINEERIMISEKS + 15 MINUTIT KÜPSEMISEKS + 10 MINUTIT JÄRELVALMIMISEKS

Koostisosad
150 - 200 g Metskitsefilee (ühe sööja kohta)
Must pipar
Sool
Kadakamarjad
Rosmariin
Tüümian

Valmistamine

1. Eemalda lihalt kõik kelmed ja maitsesta pind purustatud maitseainete seguga. Võid kasutada ka valmis maitsestussegusid. Sellisena võid liha säilitada kuni ööpäeva. Kui soovid, võid veelgi mahlasemaks tulemuseks segada maitseained väikese koguse õliga pastaks. Vahetult enne praadimist maitsesta liha soolaga.2. Prae liha mõõdukas kuumuses kõikidelt külgedelt pruuniks. Suuremad fi leed vajavad ahjus järelküpsemist. Soovitatav ahjutemperatuur on 150–180 kraadi ning liha küpsuse määramiseks kasuta lihatermomeetrit. Kui sisetemperatuur on 35 kraadi, on tulemus rare ehk toores, 45–55 kraadi keskmiselt küps ehk medium, 65–70 kraadi küps. Metskitsefilee võiks olla läbiküpsenud. Kui sisetemperatuur on sobiv, lase lihal fooliumi sees 10 minutit tõmmata. Mida madalam temperatuur, seda pikem küpsetusaeg, ja vastupidi. Liha jääb mahlasem mõõdukas kuumuses.