Linnuliha retseptid

Ahjupart ploomikastme ja riisinuudlisalatiga 

Vello Kiviberg, 3. oktoober 2011, 06:00
Ahjupart ploomikastme ja riisinuudlisalatiga Ülle Viska
Pardiliha imab endasse ahjus küpsedes hästi maitseid, millega lind on täidetud. Tõeliselt ilusamaitsebuketiga variant.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk Part
2 spl Mesi
2 spl Konjak
0.5 spl Sidrunimahl
Muskaatpähkel (jahvatatud)
Sool
Must pipar
TÄIDIS
200 g Viigimari (kuivatatud)
0.5 tk Ananass (väike)
2 tk Õun (väike)
PLOOMIKASTE
100 g Ploom
50 g Mesi
50 g Magus tšillikaste
2 tl Kartulijahu
Praeleem
KÖÖGIVILJA-RIISINUUDLISALAT
200 g Lillkapsas
200 g Spargelkapsas
100 g Suvikõrvits
100 g Porgand
Sojakaste
Valge pipar
100 g Riisinuudlid
50 g Mungoaidandid

Valmistamine

1. Pese ja puhasta part. Sega kokku mesi, konjak, sidrunimahl ja maitseained ning kata lind sellega nii seest kui ka pealt.2. Haki kuivatatud viigimarjad, lisa õuna- ja ananassikuubikud ning sega täidiseained omavahel. Täida part saadud seguga ning seo kokku linnu jalad. Küpseta 170-kraadises ahjus kuni 2 tundi. Kui oled linnu ahjust välja võtnud, kata see järelvalmimiseks fooliumiga. 3. Kastme valmistamiseks koori lusika või majapidamispaberiga praeleemelt rasv. Eemalda ploomidelt kivid ja tükelda viljaliha peeneks. Lisa see praeleemele, kuumuta kõik korraks läbi, maitsesta mee ja magusa tšillikastmega ning paksenda väheses vees lahustatud kartulitärklisega.4. Salati tarvis puhasta ja tükelda köögiviljad ribadeks, prae neid kergelt võis ning maitsesta sojakastme ja jahvatatud valge pipraga. Lisa keedetud riisinuudlid ja mungoaidandid ning sega ettevaatlikult kõik omavahel läbi. Serveeri salatit kohe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee