Hommikusöögi retseptid

Vürtsikad porgandipirukad linnulihaga 

Maru, 10. oktoober 2011, 05:45
Vürtsikad porgandipirukad linnulihagaFoto: Siim Vahur
Mõnusa kreemise täidisega porgandipirukad on nii maitsvad, et teevad lausa meele härdaks.

Koostisosad
1 kg Lehttainas
350 g Kanafilee (kalkunifilee või pardifilee)
350 g Porgand
50 g Peekon
Tšilli
10 tk Koriandriseemned
1 tk Apelsin (riivitud koor)
2 tl Seesamiõli (soovi korral)
Sulatatud juust või
3 spl Mascarpone
1 dl Seesamiseemned (röstitud)
Koriander
Sool
Must pipar
1 tk Muna

Valmistamine

1. Haki linnuliha tükkideks ja lõika porgandid peenikesteks ribadeks. Tükelda peekon ning pane pannile. Prae, tõsta juurde linnulihatükid ja küpseta õrnalt kuldseks. Lisa hakitud tšilli, purustatud koriandriseemned, riivitud apelsinikoor, porgandiribad ning soovi korral seesamiõli. Kuumuta, kuni porgand on poolpehme. Soovi korral võid mõne lonksu apelsinimahla lisada, et porgandil oleks hõlpsam haududa.

2. Jahtunud pannisegule sega hulka Merevaik või mascarpone. Rösti kuival pannil seesamiseemned ja lisa needki. Maitsesta värskete Tai basiiliku või koriandrilehtedega. Jahvata veel pisut pipart ja raputa soola sekka, kui maitse seda nõuab.

3. Rulli lehttainas õhemaks ja lõika ruutudeks. Pintselda servad lahti klopitud munaga, tõsta täidis keskele ning suru sõrmedega servad kinni. Viimistle kahvlivajutustega.

4. Määri munaga ja puista peale seesamiseemneid. Küpseta 200-kraadises ahjus pealt kuldseks ja kutsuvaks. Need on nii maitsvad pirukad, et söövad isegi need, kes muidu kipuvad porgandipirukat põlgama!

SOOVITUS: Lehttainast ei tohi kiirustades sulatada – nii muutub see tõrksaks ja teil ei õnnestu kunagi valmistada kohevaid krõbedaid pirukaid.