India köök

Läätse-dhal 

Kaie Mei, 10. oktoober 2011, 07:00
Läätse-dhalFoto: Seljamaa Fotostuudio
See lihtne hautis on sobiv teisi roogi täiendama, ent samas ka piisavalt toitev, et olla põhiroaks. Eriti hea raita ja naan’idega. Keeda läätsed hästi pehmeks, et ka pärast oleks hea kerge olla. Kurkuma ehk kollajuur, mis annab toidule ilusa värvi, on antiseptilise toimega.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 dl Punane lääts
1 l Vesi
Kurkuma või
1 spl Karripulber
2 spl Ghee
1 spl Õli
1 tk Tšilli
2 tk Sibul (suur)
4 küünt Küüslauk
3 tk Tomat
0.5 spl Karripulber
Sool
Koriander (värske,serveerimiseks)

Valmistamine

Pese läätsed ning pane koos vee ja kurkumaga keema. Keeda 15–20 minutit ehk kuni pehmenemiseni. Kuumuta pannil ghee ja õli segus tšillit ja sibulaviile koos hakitud küüslauguga, kuni need on pruunid. Siis lisa kooritud ja hakitud tomatid ning kuumuta segades koos 0,5 sl karriga ühtlaselt pruunikaks ja koospüsivaks massiks. Lisa läätsed ja kuumuta segades mõni minut. Maitsesta soola ja soovi korral täiendavalt tšilliga ning lisa hakitud koriander.