KõrvitsagratäänFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
7. oktoober 2011, 06:26

Kõrvitsagratään

Ülihõrk ahjuroog, kus teineteise leiavad mascarpone ja kõrvits.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 kg Kõrvits (puhastatud viljaliha)
150 g Sink
4 spl Parmesan (värskelt riivitud) v. muu kõva juust
Koriander või
2 spl Petersell
1 dl Piim
150 g Mascarpone
2 tk Muna
Cayenne'i pipar või
Tabasco

Valmistamine

Koori kõrvits, tükelda ja keeda puljongis või soolvees poolpehmeks. Lõika sink kuubikuteks ning sega juustu, kõrvitsa ja hakitud peterselliga. Pane segu vormi, lisa sool ja Cayenne’i pipar või 2–3 tilka Tabasco kastet. Sega piim, munad ja mascarpone ning vala segule. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.