Linnuliha retseptid

Kanasupp kookospiima ja õuntega 

Tuuli Mathisen, 4. oktoober 2011, 05:41
Kanasupp kookospiima ja õuntegaFoto: Aivar Virkus
Indiast pärit rikkalik mahedamaitseline supp kana ja kookospiimaga kannab tegelikult nime Mulligatawny. Õunad sobivad suppi ideaalselt. Koostisosasid on küll palju, kuid suurem osa neist on sügisesel ajal kõikidel turgudel ja poodides olemas ja tegelikult ei juhtu ka siis suurt midagi, kui mõni köögivili teisega asendada või hoopis panemata jätta. Magusmahe kreemjas supp on kindlasti proovimist väärt.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
Kanafilee või
500 g Kanakinstliha (naha ja kondita)
2 spl Garam masala
Sool
50 g Või
2 tk Porgand
2 vart Seller
2 tk Sibul
2 - 3 küünt Küüslauk
1 jupp Ingver (värske, hakitud)
2 tk Õun
2 tk Kartul
1 tk Bataat
100 g Konservoad (punased)
1 l Kanapuljong
4 dl Kookospiim
200 g Suvikõrvits
200 g Muskaatkõrvits
100 g Spinat
2 tk Tomat (kooritud ja tükeldatud)
1 spl Valge veini äädikas
Sool
Must pipar
PEALE
Koriander (värske, hakitud)
Kreeka pähkel (röstitud ja hakitud)

Valmistamine

Tükelda kana suupärasteks tükkideks ning sega garam masala ja 0,5 tl soolaga. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel või ning pruunista kanatükke selles kergelt igast küljest, kokku umbes 8 minutit. Võta kana pannilt ja aseta taldrikule.Pane samale pannile tükeldatud porgandid, seller ja sibul. Kuumuta umbes 5 minutit. Lisa purustatud küüslauk, ingver ja tükeldatud õunad. Hauta, kuni õunatükid on pehmed, selleks kulub umbes 8 minutit. Lisa tükeldatud kartul, maguskartul ehk bataat ja oad ning kalla peale umbes pool puljongist, et köögiviljad oleksid pannil kaetud. Tõsta veidi kuumust ja lase puljongil keema tõusta. Kui puljong keeb, alanda jälle kuumust ja keeda suppi umbes 10 minutit, kuni kartulid on pehmed. Lisa kanatükid, kookospiim, ülejäänud puljong, tükeldatud suvikõrvits, kõrvits, spinat ja tomat ning maitsesta soola-pipraga. Keeda veel umbes veerand tundi. Kui kõik koostisained on pehmed, tõsta pott tulelt ja maitsesta suppi ka veiniäädika ja vajadusel soolapipraga. Puista peale hakitud India pähkleid ja koriandrit. Serveeri koos aurutatud basmatiriisiga, mida pannakse supikausi või -taldriku põhjale, ja peale kalla supp.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee