Loire´i piirkonna küülikuhautisFoto: Seljamaa Fotostuudio
Prantsuse köök
12. september 2011, 05:33

Loire"i piirkonna küülikuhautis

Meie sügishooaega sobib see küülikutoit väga hästi. Serveeri hooaja parimate keedetud või aurutatud aedviljadega, vältides riisi ja püreesid.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk Küülik
Või ja õli (praadimiseks)
150 g Suitsupeekon
1 tk Sibul (väike) või
2 - 3 tk Šalottsibul
2 - 3 küünt Küüslauk
2.5 - 3 dl Valge vein (kuiv)
Köögiviljapuljong (või vesi)
Sool
Must pipar
Värsked seened (mis ei vaja kupatamist, näiteks kuuseriisikad, puravikud jne) või
250 - 300 g Šampinjonid
Petersell (serveerimiseks)

Valmistamine

Tükelda küülik võrdse suurusega portsjoniteks ja prae või-õlisegus. Eemalda liha potist ning jätka peekonitükkide ja sibulate pruunistamisega. Seejärel too lihatükid haudepotti tagasi, lisa küüslauguküüned ja vein ning kuumuta, kuni osa veinivedelikust on haihtunud. Lisa puljong ja hauta kaane all mõõdukas kuumuses liha pehmeks. Prae eraldi seened ning lisa hautisele mõni aeg enne valmimist. Kontrolli maitsestust, vajadusel lisa soola ja pipart ning maitse mahendamiseks võitükikesi. Serveerimisel puista üle peterselli või muude meelepäraste ürtidega.