Lambahakklihast pikkpoiss peedi ja küüslaugugaFoto: Siim Vahur
Lambaliha retseptid
21. oktoober 2011, 06:31

Lambahakklihast pikkpoiss peedi ja küüslauguga

Köömned teritavad lambases pikkpoisis oma maitset õrnal, peaaegu märkamatul moel ja peet värvib poisi roosapalgeliseks. Kui lõunasöögist jääb osa poissi alles, siis lao viilud hommikuleivale.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
700 g Lambahakkliha
1 punt Aed-leeskputk
2 tl Köömen
1 tl Koriander (jahvatatud)
Sool
Must pipar
100 g Peet (riivitud)
1.5 dl Parmesan (värskelt riivitud) v. muu kõva juust
60 g (4 küünt) Küüslauk
1 dl Hapukoor
0.5 dl + pikkpoisi määrimiseks
1 tk Muna
1 dl Riivleib
Rosépipar (soovi korral)

Valmistamine

1. Sega hakkliha hulka hakitud aed-leeskputk, köömned, koriander ja sool-pipar. Lisaks on sekka vaja peenelt riivitud peeti ja parmesani ning pudiks hakitud küüslauguküüsi. Viimasena pane hapukoor ja muna ning sõtku kätega läbi. Timmi juurde riivleib ja vormi segu ahjuplaadil parajaks poisiks.2. Piki sisse marineeritud küüslaugud või värsked küüned, paita pealt hapukoorega ning jahvata krooniks soola-pipart ja puista hulka roseepipra teri.3. Küpseta 190-kraadises ahjus 40 minutit. Viimane krõbedam lihv anna 200-kraadises ahjus, kuni poiss näeb pealt välja kenasti kutsuv.Nõuanne: Puhast lambahakkliha ei pruugi alati leida, ent 70 : 30 suhtes lamba- ja veiselihast hakkliha on ehk tihemini. Pikkpoisiks ja kotlettideks sobibki see paremini.