Eesti köök

Rohelised herned värske mündiga 

Tuuli Mathisen, 17. august 2011, 08:26
Rohelised herned värske mündigaFoto: Tarmo Virkus
Münt on seni olnud meil kindlasti alakasutatud maitseürt, eriti arvestades seda, kui lihtne on teda ise kasvatada – või õigemini kipub ta pigem isepäi kasvama. Seda nutikam oleks münt toitudes ära kasutada, näiteks salatites, salatikastmetes, suppides ja liha maitsestades. Siin retseptis toodud hernestele annab värske münt maitseerksust, mis ideaalselt sobib noorte herneste magususega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Porrulauk (valge osa)
4 vart Roheline sibul
1 spl Või
500 g Herned (värsked või külmutatud)
10 lehte Münt (värske, hakitud)
100 g Parmesan (värsked laastud) v. muu kõva juust
Sool
Must pipar

Valmistamine

Sulata keskmisel kuumusel pannil margariin ning lisa hakitud porru või sibul. Hauta mõni minut, kuni kraam on kergelt läbi küpsenud. Lisa herned, tiba vett ning soola ja pipart. Kata pann kaanega ja lase aeg-ajalt segades keskmisel kuumusel 7–10 minutit haududa. Võta siis kaas pealt ja hauta veel nii kaua, kuni vedelik on aurustunud. Lisa värske hakitud münt ja sega kõik läbi. Kontrolli veel maitset, vajadusel lisa soola ja pipart. Riivi peale veidi parmesani ning serveeri kohe. Söö soojalt lisandina grill-liha juurde.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee