Kiudainerikkad toidud

Kartul baklažaani, spinati ja hirsiga 

Kaie Mei, 2. detsember 2011 05:42
Kartul baklažaani, spinati ja hirsigaFoto: Seljamaa Fotostuudiio
Selle roaga on rahule jäänud ka need, kelle jaoks taimetoit pole esimene valik.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 dl Hirss
1 spl Ghee ehk selitatud või
0.5 l Vesi
Sool
1 tk Baklažaan
6 tk Kartul
Ghee (praadimiseks)
1 tl Sinepiseemned
1 tl Vürtsköömen
1 tl Fenkoliseemned
1 tk Tšilli (hakitud, väike)
Sool
100 g Spinat

Valmistamine

Pese hirss hoolsalt mustusest ja nõruta sõelal kuivaks. Kuumuta poti põhjas ghee, lisa hirss, sega läbi ning kalla juurde kuum vesi. Keeda mõõdukas kuumuses vähese soolaga pehmeks.Tükelda baklažaan kuubikuteks ja hoia 10 minutit vähese soolaga ülepuistatult. Lõika kartulitest 1 cm paksused viilud. Kuumuta pannil ghee ja õli segus maitseaineid, kuni sinepiseemned hakkavad praksuma. Lisa kartul ja prae mõõdukas kuumuses pruunikaks. Uhu baklažaan üle külma veega ja pressi hästi kuivaks, lisa kartulitele koos hakitud tšilliga ja prae, kuni kõik viljad on pehmed. Lisa ettevalmistatud spinatilehed ning lase neil kuumuses närbuda. Viimasena pane hulka hirss, sega roog läbi ja vajadusel maitsesta.SOOVITUS: Hoia krobedalehelist spinatit mõni aeg külmas vees, et kurdude vahele kogunenud liivast paremini lahti saada. Rebi siis lehed rootsudelt ning pese voolava vee all. Nõruta sõelal.