Itaalia köök

Päikesekollane ahjurisoto 

Tuuli Mathisen, 11. mai 2012, 06:35
Päikesekollane ahjurisotoFoto: Tarmo Virkus
See risoto on tavapärasest veidi erinev, kuna riis saab lõplikult küpseks ahjus haududes. Tšillipiprase teravusega ahjurooga sobib pakkuda lihakõrvaseks või süüa iseseisva toiduna.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Sibul (suur)
2 spl Oliiviõli
75 g Või
2 küünt Küüslauk
1 tk Tšillikaun (punane, seemnetest puhastatud)
0.5 tl Safran
300 g Risotoriis
150 ml Valge vein (kuiv)
750 ml Köögiviljapuljong
Tüümian (värske)
70 g Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust
Sool
Must pipar

Valmistamine

Soojenda ahi 180 kraadini. Haki sibul ja hauta keskmisel kuumusel paksu põhjaga potis 1 sl õlis ja tükis võis. Paari minuti pärast lisa hakitud küüslauk ja hauta veel mõni minut. Tõsta hulka peeneks hakitud tšillipipar ja safran. Hauta, kuni safran hakkab värvi andma. Lisa riis ja kuumuta rasvaines läbipaistvaks. Kalla roale vein ja lase alkoholil aurustuda. Lisa kuum puljong. Lase keema tõusta, pudista juurde tüümianilehed ning tõsta kaanega kaetud pott 180-kraadisesse ahju 20 minutiks küpsema. Võta välja, sega juurde ülejäänud või ja sool-pipar ning puista üle riivitud parmesaniga. Lase juustul sulada ja serveeri.

IDEE:

Serveeri safranirisotot koos grillitud hiidkrevettidega või sega vahetult enne serveerimist kuuma risotosse soolveest nõrutatud vähisabad.