Marineeritud peedi supp rohke rohelisegaFoto: Siim Vahur
Kiudainerikkad toidud
7. juuli 2011, 02:40

Marineeritud peedi supp rohke rohelisega

Siia suppi passivad hästi purki pandud marineeritud peedid. Ent kel mahti mässata, võib keedupeedid ise marineerida mõne piisa palsamiäädika ja koriandrilehtedega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
350 g Marineeritud peet
1 peotäis Põld-võõrkapsas ehk rukola
1 peotäis Koriander (värske)
0.7 l pett või maitsestamata jogurt
Must pipar
Sool
Mesi
2 tk Muna (keedetud, hakitud)
Kappar

Valmistamine

Lao marineeritud peedid kõrgeservalisse kaussi. Rebi hulka rukolat ja koriandrit ning vala lahkelt peale maitsestamata jogurtit või petti. Surista sauseguriga püreeks. Maitse. Vajadusel lisa pipart, soola või mett, mis äädikast maitset mahendaks. Supi paksus timmi petiga endale sobivaks.

Teine viis seda suppi serveerida on roheline kraam petiga nuimikseri abil läbi suristada ja siis hakitud peedid sisse segada. Nii jääb leem roheline ja sees on roosakaslillad tükid. Serveeri külmalt keedumuna ning kapparitega.