Skandinaavia köök

Kolme sibula pirukas 

Saale Kaing, 28. juuni 2011, 05:44
Kolme sibula pirukasFoto: Siim Vahur Stilist: Maru
Huvitava täidisega pirukas. Sobib sibulavihkajaile sõpruse sobitamiseks!

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
75 g Või
1.5 dl Nisujahu
1 dl Rukki-, neljavilja-, odra- või täistera-kaerahelbed
1 dl Kohupiim või ricotta
TÄIDIS
1 tk Porrulauk (väike)
180 g Valge sibul
130 g Punane sibul
Õli
2 tl Tüümian, bassilik või pune (kuivatatud)
0.5 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
Sool
MUNAHÜÜVE
3 tk Muna
1 spl Sinep
Sool
Must pipar
2.5 dl Ricotta
2.5 dl Riivjuust

Valmistamine

1. Näpi või ja kuivained ning lisa kodujuust. Suru tainas 20 cm koogivormi põhja ja äärtele, torka kahvliga augud sisse ning aseta 30 minutiks külmikusse.2. Täidise jaoks kuumuta pannil õli ning prae hakitud sibulad ja porru klaasjaks. Maitsesta kuivatatud ürtide, soola ning muskaatpähkliga. Klopi munad lahti, lisa sinep, sool, pipar, ricotta ning umbes pool riivitud juustust. Sega läbi.3. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit. Seejärel laota sibulad pirukapõhjale ja vala peale muna-juustusegu. Puista üle järelejäänud riivitud juustuga. Küpseta veel 25–30 minutit. Lase pirukal natuke aega rahus taheneda ning serveeri. Põhi on erakordselt krõbe ja piruka sisemus lihtsalt suurepärane.