Melissitort rabarberigaFoto: Seljamaa Fotostuudio
Eesti köök
18. mai 2011, 05:54

Melissitort rabarberiga

Eesti köögi tordiklassik munakook koos kohupiimakreemiga saab hapukast rabarberi-melissimoosist aromaatse uuenduse.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
5 tk Muna
1 dl Suhkur
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 spl Vesi (või sulavõi)
1 dl Jahu
1 tl Küpsetuspulber
Sool
MELISSI-RABARBERIMOOS
0.5 l Vesi
300 g Rabarber
2 spl Suhkur
Meliss (lehti)
KOHUPIIMAKREEM
4 tl Želatiin
0.5 dl Vesi
4 dl Rõõsk koor (38%-line)
1 spl Suhkur
600 g Vanillkohupiimapasta

Valmistamine

1. Eralda munakollased -valgetest. Vahusta munakollased suhkrutega tugevaks vahuks, lisa vesi ning sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega ühtlaseks. Vahusta teises nõus munavalged mõne tera soolaga kohevaks. Lisa tainale munavalgevaht ja sega ettevaatlikult ühtlaseks. Vala kohe ettevalmistatud lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 200-kraadises ahjus 25 minutit. Jahuta ja poolita.2. Keeda rabarberitükid suhkru ja veega pehmeks. Püreesta koos hakitud melissiga ühtlaseks.3. Sega želatiinipulber veega ning lase 10 minutit paisuda. Lahusta seejärel mõõdukas kuumuses.4. Vahusta rõõsk koor vähese suhkruga kohevaks, lisa kohupiimapasta ja sega ühtlaseks. Jäta 1 sl želatiini moosi jaoks, ülejäänu lisa vispeldades kohupiimakreemi.5. Aseta koogipoolik lahtikäivasse vormi. Niisuta pind ohtra hapuka moosiga. Vala peale pool kohupiimakreemist ja kata teise koogipoolikuga. Niisuta hoolikalt ka selle pind ning vala peale ülejäänud kreem. Ühenda moos ja želatiin ning kaunista sellega kreemi pind. Aseta tort jahedasse tarretuma ning serveerimisel puista peale melissilehti.