Rabarberimarinaadis kalkunisalatFoto: Siim Vahur
Linnuliha retseptid
18. mai 2011, 05:29

Rabarberimarinaadis kalkunisalat

Rabarberihapu sobib hästi taise liha pehemendamiseks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Kalkunifilee
8 tk Brokoliõisikud
150 g Kirsstomat
2 dl Pruun riis
200 g Feta juust (või kitsejuust)
Õli (praadimiseks)
MARINAAD
200 g Rabarber
2 spl Oliiviõli
2 spl Valge veini äädikas
Sool
Must pipar
1 tl Suhkur
Koriander (värske)

Valmistamine

1. Koori ja haki rabarberivarred umbes 2 cm pikkusteks juppideks ja sega kõik marinaadiained. Puhasta liha kelmetest ning lõika suupärasteks tükkideks. Lihadest sobivad kõik hästi: kalkun saab marinaadist pehmem, veiseliha mahlasem ning kana hõrgu hapuka noodi. Roheliseks rebi koriandrit, aga sobib ka piparmünt, petersell või pune. Marineeri lihatükke 3-4 tundi.

2. Rebi brokoli väiksemateks õisikuteks. Poolita kirsstomatid ning sulpsata keema pruun riis. Keeda ka brokoli soolases vees al dente ning kurna. Kuumuta pannil õli ja aseta lihatükid pannile. Marinaad viska minema. Prae pikalt, kuni üks külg on tükkidel kuldpruun. Korda sama teise küljega. Kui liha on küps, siis lisa mõned värskelt hakitud rabarberiviilud, kirsstomatid,

keedetud brokoli ja pruun riis. Keeruta segu mõni hetk ning jaota peale fetat või kitsejuustu. Serveeri kohe soojalt.