Teistmoodi hakklihakaste
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
Õli või või
6 cm trükk Porrulauk
1 tk Tomat
0.5 tk Paprika
1 tk Porgand
1 punt Austerservik
0.5 tl Sojakaste
1 spl Teriyaki kaste
400 g Veisehakkliha
1.5 l Vesi
2 dl Hapukoor
2 dl Piim
Värsked ürdid (hakitud)
Must pipar
Küüslauk või tšilli (soovi korral)
Valmistamine
Koori tomat. Porgandi võid riivida, ent vähem juurikapõlglik pere võiks selle hakkida väikesteks kuubikuteks. Tükelda kõik ülejäänud komponendid peenikeseks-peenikeseks. Aja kõrgeservalises
pannis õli või või tuliseks ning kuumuta selles hakitud köögiviljad ja austerservikud. Kui kõik on pehme, lisa sojakaste, mis on soolast palju tervislikum, ning Teriyaki kaste. Nüüd pane juurde hakkliha. Kui liha pole enam roosa, asu kastet edasi valmistama.
Kes armastab tugevat jahukastet, lisagu jahu, segagu ning alles siis kallaku juurde vedelik. Aga ka vaid hapukoorega saab just paraja konsistentsi, mis pole liiga vedel ega ülemäära paks. Vala hulka piim ja vesi, keera tuli madalamaks ning lase lõpuni podiseda. Maitsesta pipra ja ürtidega. Paku koos ahjus röstitud kartulite ja peedisektoritega.
Kommentaarid (0)