Teistmoodi hakklihakasteFoto: Siim Vahur Pildile seadnud: Maru
Eesti köök
2. mai 2011, 10:49

Teistmoodi hakklihakaste

Roa nimi meie peres on “Peenikene-peenikene”. Tegemist on hakklihasousti edasiarendusega, mida meie peres söövad ühtmoodi nii 10-kuused, 4-aastased kui ka 40-aastased. Miks aga peenikene-peenikene? Ikka seepärast, et järeltulev põlv on igasuguste juurikaliste suhtes pisut skeptiline ja igast hakklihast erinevat värvi ja suuremat sorti tükki sobib rohkem mikroskoobi all uurida kui suhu pista. Aga peenikene-peenikene kaob kõhtu nagu lupsti.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
Õli või või
6 cm trükk Porrulauk
1 tk Tomat
0.5 tk Paprika
1 tk Porgand
1 punt Austerservik
0.5 tl Sojakaste
1 spl Teriyaki kaste
400 g Veisehakkliha
1.5 l Vesi
2 dl Hapukoor
2 dl Piim
Värsked ürdid (hakitud)
Must pipar
Küüslauk või tšilli (soovi korral)

Valmistamine

Koori tomat. Porgandi võid riivida, ent vähem juurikapõlglik pere võiks selle hakkida väikesteks kuubikuteks. Tükelda kõik ülejäänud komponendid peenikeseks-peenikeseks. Aja kõrgeservalises

pannis õli või või tuliseks ning kuumuta selles hakitud köögiviljad ja austerservikud. Kui kõik on pehme, lisa sojakaste, mis on soolast palju tervislikum, ning Teriyaki kaste. Nüüd pane juurde hakkliha. Kui liha pole enam roosa, asu kastet edasi valmistama.

Kes armastab tugevat jahukastet, lisagu jahu, segagu ning alles siis kallaku juurde vedelik. Aga ka vaid hapukoorega saab just paraja konsistentsi, mis pole liiga vedel ega ülemäära paks. Vala hulka piim ja vesi, keera tuli madalamaks ning lase lõpuni podiseda. Maitsesta pipra ja ürtidega. Paku koos ahjus röstitud kartulite ja peedisektoritega.